-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

OM OSSVälkommen!

Med den här bloggen vill vi inspirera alla som är hungriga på god och bra mat: vegetarianer, ostälskare, korvätare, veganer och kakmonster. Recepten är vegetariska och ibland även veganska då vi själva är av övertygelsen att grönt är gott, något som vi vill att alla ska kunna prova på ett enkelt sätt. Det behöver inte vara en så stor grej att laga vegetarisk mat, alla kan testa en rätt!

Vi gillar att laga mat med råvaror som är i säsong, helt enkelt eftersom det blir godare då. Många råvaror kan odlas i Sverige under sommarhalvåret och behöver inte fraktas så långt. Bättre för miljön och för plånboken, helt enkelt! På vintern är det helt enkelt rotsaker som gäller, och inte oss emot, då de hör till våra favoritråvaror.

Förutom god, klimatsmart, vegetarisk mat gillar vi att återvinna saker. Varenda pinal ni ser på bloggen är saker vi köpt på loppis eller lånat av vänner och bekanta. Dessutom tycker vi att det är roligt att återvinna mat, och till exempel hitta nya sätt att ta vara på rester eller små mängder råvaror som annars riskerar att bli liggande.

Hoppas att ni gillar vår blogg, skicka gärna ett mail om det är något ni undrar! Vi svarar på okottslig@gmail.com

Puss!
Amanda & Eveline

9 kommentarer:

 1. Onekligen bästa matbloggen som jag har hittat. Inspirerande och smakfullt. Tack för att ni gör ett så bra jobb!

  Eveliina

  SvaraRadera
 2. Åhh, vilken härlig blogg! Just när jag behövde vegginspiration! Här kommer jag kika in ofta, tack! //yvette

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken fin och trevlig blogg! En blir ju glad! :)

  SvaraRadera
 4. hej! ni är verkligen supergrymma!! fick inspiration av er när jag skulle laga vegmat till mitt bröllop (svårt att hitta roliga recept out there till vegetarisk lite finare mat!) Men jag bara undrar..varför går det inte att pinna era foton till pinterest? själv använder jag mig mkt av pinterest och det känns trist att inte era bilder kan få finnas där! Går det inte att fixa in en logga på fotot så får ni ändå cred för era bilder? <3 kärlek till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mycket!
   Det är lite oklart varför det inte går att pinna våra bilder. Vi har lagt upp en hel del av dem - manuellt - på pinterest, men i många fall går de inte att repinna, då de tydligen klassats som explicit/inappropriate. Vi har givetvis kontaktat Pinterest. Men sök på oss på pinterest, så hittar du en hel del. Annars får du som sagt ladda ner bilden och så ladda upp den, och gärna ange webbadressen:). //Amanda

   Radera
 5. Hej, hittade hit genom tasteline.com. Absolutely love your recipes eventhough I havent tried it yet men det kommer jag göra.

  ett tips - att ha en länk bara med recept så det är lite lättare att hitta visa rätter.

  Cheers!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   tack så mycket!
   Vi ska absolut fundera på om vi ska göra recepten "lättillgängligare", det är fler som efterfrågat det. /Amanda

   Radera
 6. Vilken fin blogg, mycket snyggare än "vanliga" matbloggar! Jag ska genast prova den rostade potatissalladen och ser fram emot vad ni hittar på till min favorit-kökssäsong, hösten!

  /Emma

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...