-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 21 september 2014

Rostad blomkålssoppa

Ett verkligt bra tips för mera smak är att rosta sina råvaror. Rostade rotsaker i ugn, till exempel, är ju supergott. Rostade grönsaker funkar väldigt bra till soppa också, otippat nog!För fyra personer: Skär ett blomkålshuvud i stora "skivor" och lägg på lätt oljad plåt. Lägg dit en halv vitlök också, med skal och allt. Rosta i ugn på 225 grader tills blomkålen fått färg och blivit mjuk, sen är den redo för soppan!Under tiden blomkålen rostas, koka två potatisar skurna i bitar i en liter grönsaksbuljong. När potatisen är mjuk, lägg den rostade blomkålen i kastrullen och mixa till en slät soppa. Skala den rostade vitlöken, och mixa ner klyftorna i soppan. Det kan verka som mycket vitlök, men när den är rostad så blir den mild och fin i smaken.Späd med någon slags gräddprodukt och eventuellt mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.Servera med bröd eller krutonger. Vi stekte bitar av mörkt bröd och solrosfrön i olja och saltade generöst.4 kommentarer:

 1. Mums ! Jeg holder meget af blomkål, men har faktisk aldrig prøvet at riste det i ovnen- det må prøves, tak for fin inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi älskar också blomkål! Den är helt underbar att äta rostad, både som den är och mixad i soppa. Lycka till!

   Radera
 2. Blomkål är ju helt underbart! Älskar att äta det men har nog aldrig gjort soppa av det. Måste testa!

  SvaraRadera
 3. Gör ost- och blomkålssoppa ibland, och äter också rostad blomkål ganska ofta. Nästa gång jag köper blomkål provar jag en kombination av båda. Tack för tipset!
  Fin blogg och fina bilder!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...