-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 11 april 2013

Vegansk shepherd's pie

Igår var sista dagen att tävla om ett presentkort från Personlig Almanacka, och idag kan vi avslöja att vinnaren är J.D!

Grattis till dig, mail kommer snarast!

Ni andra går såklart inte lottlösa, er bjuder vi på ett recept på vegansk shepherd's pie med brysselkålssallad. Grattis till er också!Salladen först då. Brysselkål faller ju inte alla i smaken. Jag gillar inte kokt, till exempel, medan Eveline tycker det är jättegott. Även om en inte gillar kokt brysselkål, så tycker vi att en ska prova den här salladen med rå brysselkål - supergott! Lite bittert, sådär som kål är, men med sötsyrligt äpple, citron och nötiga pumpafrön så blir det en succé!Plocka eventuellt bort de yttersta bladen på färsk brysselkål (om de ser tråkiga ut, alltså). Strimla den fint, ta inte med den grova stjälken. Finhacka ett sötsyrligt äpple, typ Ingrid Marie. Gör en stark vinaigrette på olja, citronsaft och en hel del dijonsenap + salt och peppar. Blanda ihop och toppa med pumpafrön.Shepherd's pie då? Det är ju en köttfärspaj vanligtvis, med lamm eller kanske nöt. Vi gör den givetvis utan djur, vegansk till och med!Det hela är enkelt; gör ett gott potatismos, cirka ett kilo mjölig potatis för 4-5 personer, och ha i lite extra smör eller margarin. Krydda med persilja, salt och vitpeppar.

Gör fyllningen: Blötlägg någon deciliter puylinser någon timma. Fräs 400 gram hackade, färska champinjoner och en hackad gul lök i olja tills det är mjukt och vattnet har släppt från svampen. Tillsätt två fint skurna morötter, lite tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och linserna. Ha i lite gräddprodukt, och krydda med basilika, oregano samt salt och peppar. Låt koka tills linserna är mjuka. Stuvningen får inte vara för blöt.

Smörj en pajform eller portionsformar. Lägg i stuvningen och spritsa över potatismoset. Grädda i 225 graders värme tills moset fått fin färg. Servera med salladen.

1 kommentar:

 1. 제가 자주 만들어 먹는 호두빵 레시피 소개해 드릴께요.

  밀가루(강력분): 800g
  통밀가루(All purpose): 400g
  오트밀(누른 것): 100g
  물: 760g
  계란: 2개
  바다소금: 17g
  인스턴트 드라이 이스트: 20g
  설탕: 10g
  올리브유: 120g
  호두: 120g

  1. 올리브유와 호두를 제외한 재료를 한데 섞어 반죽이 매끈해지도록 반죽한다.
  2. 올리브유를 넣고 잘 섞여지고 반죽이 매끈해지도록 다시 반죽을 한다.
  3. 반죽을 넓게 펼쳐 놓고 호두를 그 위에 골고루 흩뿌려 놓는다. 반죽을 돌돌 말아 호두가 반죽 안에 골고루 섞이도록 만들어 1차 발효를 시킨다.
  4. 반죽을 두 덩이로 나누고 성형을 한 뒤 겉에 밀가루를 바른 후 2차 발효를 시킨다.
  5. 반죽에 칼집을 넣고 섭씨 250도로 예열된 오븐에 반죽을 넣고 30분간 굽는다. 오븐 온도를 210도로 낮추어 20분 더 굽는다. 오븐을 예열할 때 자갈이 담긴 그릇을 넣어 두었다가 반죽을 집어넣기 직전에 여기에 한 컵 정도의 물을 부어 다량의 수증기가 발생하게 하면 빵 껍질이 더욱 얇고 바삭해진다.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...