-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

tisdag 19 juni 2012

Jag vet vad du grillade förra sommaren


...eftersom jag misstänker att det var ungefär samma som jag. Majskolvar. Kanske något grönsaksspett och till äventyrs en marinerad paprika eller två?

Inget ont om majskolvar. Färska majskolvar är ju bland det lyxigaste som finns. Jag måste dock framhålla att jag gillar dem allra bäst kokta, med lite salt och margarin på (lite salt och margarin betyder i det här fallet mycket salt och margarin reds. anm).
Nej, vad gäller grillning så eftersöker jag veggo-inspiration! Har du någon festlig idé eller ett favoritrecept som du vill dela med dig av? Dessa mottages tacksamt i kommentarsfältet här nedan!

Puss
/Eveline

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Åh, det var inte igår, tack för påminnelsen! Här ska grillas pinnbröd!
   /Eveline

   Radera
 2. Den rubriken var kul :) Fylld portabello/champinjon med någon god ost.

  SvaraRadera
 3. Tzayspett...kräver ingen som helst förberedelse av ätaren själv!

  SvaraRadera
 4. Mitt tips är att inte använda ett sådant teflonöverdraget grillnät som syns på bilden då teflon är en hälso- och miljöfarlig plast som inte bryts ner av naturen. Läs gärna mer här: http://linneaslillagrona.wordpress.com/2012/05/16/varfor-det-ar-en-bra-ide-att-byta-ut-din-teflonpanna-och-aldrig-kopa-en-ny/
  Tack för en bra blogg!
  Vänligen
  Linnéa

  SvaraRadera
 5. brukar mest bli grönsaker. paprika, lök, majs och tomat.
  var nyss utomlands, då fick jag grillad aubergine, zuccini, champinjon och morötter. även grillad vitkål fick jag på någon resturang :) så det går ju alltid att prova.
  sen så om man gillar qourn osv, så har jag marinerat qournfileér och grillat dem.
  har även läst på lite ställen om att man ska kunna grilla bröd! baka bröd och grilla och även att lägga ihop två tortilla bröd med t ex spenat, gräddfil och ost emellan och grilla :)

  hoppas dt blev något tips, jag är ganska ny som vegetarian och tycker med att det är svårt med grillningen :p

  SvaraRadera
 6. sparris får vi ju inte glömma heller! :)

  SvaraRadera
 7. Lägg olika grönsaker i foliepaket, exempelvis: sparris, morötter, körsbärstomater, zucchini, champinjoner mm toppa med fetaost. Strö sedan på salt, peppar, citronsaft och örter och gör ett paket av det och lägg på grillen. Supergott!

  SvaraRadera
 8. Får en massa inspiration här men upptäckte även ett sak fel då Linnéa avråder från att använda grillgaller av "Teflon".
  Teflon är ett varumärke och inte ett material, materialet heter PTFE och är just en fluorplast som tål hög temperatur och har en oerhört god släppförmåga. Detta material har använts sedan 60-talet utan några dokumenterade fall av skadlighet. Det finns däremot undersökningar som visar på raka motsatsen att PTFE är ett helt inert material som inte tas upp av varesig naturen eller kroppen.
  Livsmedelsverket gick nyligen ut med en varning om att man inte ska använda dessa produkter vid för hög temperatur och det är mycket riktigt, över 330grader så förångas PTFE beläggningen. Livsmedelsverket backade senare då dom inte varit tydliga och skrev ett förtydligande att rätt använt så är detta en bra produkt men man ska följa instruktionerna vilket man ska göra på alla produkter som kräver en instruktion. PTFE anses inte som hälsofarlig eller miljöfarlig plast och används i så gott som all industriell matlagning och inte minst av våra stora snabbmats kedjor.
  Grilla på och njut av maten, man ska ändå inte grilla för hett och förstöra fina råvaror.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...