-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 16 januari 2012

Säsongens länktips


Havregrynsgröt är det självklara morgonmålet för mig, speciellt under vinterhalvåret då det känns extra gott att börja dagen med något varmt i magen. Väldigt gott med havremjölk till, testa det om ni inte redan är frälsta!

Idag tänkte vi dock inte ge er receptet på havregrynsgröt, det får ni faktiskt klura ut själva, utan vi tänkte istället bistå med två ganska ovärderliga länkar!

Den första går till en sida där man enkelt kan kolla vilken mat som är i säsong just nu eller om ett halvår. Säsongsmat.nu heter sidan, och givetvis finns där även en praktisk sökfunktion.

Tips nummer två är en sida i samma anda; på miljömat.se kan du kolla näringsvärdet på din mat, men även få värdefulla kommentarer angående hur miljövänligt ditt måltidsval är. Angående min frukost bestående av havregrynsgröt säger sidan att "Havre är ett bra miljöval då det är ett av de vanligaste sädesslagen i Sverige".
Bra va!?
/Amanda

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg och så många fina tips med underbara bilder. Jag fick tips hos Hilda om denna sida och det var ett riktigt bra tips. Jag läser att ni ska göra en kokbok, den ser jag fram emot då jag är mycket nyfiken på det vegetarisk köket.

  Hit kommer jag tillbaka.
  Hälsningar Gunilla

  SvaraRadera
 2. Hej Gunilla!
  Vad roligt att du gillar vår blogg, tack så mycket för berömmet! Vi håller er uppdaterade om kokboken och allt annat såklart! Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Åh! Gilla gilla gilla er blogg! Den här hamnar på inspirationslistan direkt.
  Själv är jag vegetarian och älskar havremjölk till havregrynsgröten :)
  Kram Johanna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...