-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 25 september 2011

Äppelchutney


En kväll kom det en mystisk kvinna körande i en blå Volvo. Hon öppnade bagageluckan och erbjöd mig varor av finaste kvalitet. Jag kunde inte värja mig. Jag plockade på mig så mycket jag kunde bära.

Men vad gör man med flera kilo äpple?
Vi börjar med chutney!


Äppelchutney

500 g skalade och urkärnade äpplen
1 liten gul lök
1 tsk garam masala kryddblandning
1 nypa chiliflingor
2 msk färsk, riven ingefära
3 dl råsocker
1 dl äppelcidervinäger
½ tsk salt
saften av en halv citron
russin efter behag

Hacka lök och äpplen, koka utan lock tillsammans med resten av ingredienserna tills frukterna blivit mjuka, ca 30 min.
Slå upp på rena, varma glasburkar och på med lock.
Gott till nästan allt!

/Eveline

1 kommentar:

  1. EPIKURISKT! Sa Kalle i Tallebacken. 20 jan 2012

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...