-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 23 juni 2011

Angående socker och Tyskland

Amanda här med senaste nytt från Strasbourg. Eller ja, senaste och senaste, det är mest gamla nyheter. Till exempel regnar det nästan alltid när jag är här. Sommaren tar en paus, liksom. Fast det gör inte så mycket, eftersom jag inte är ett jättestort fan av värme. Då kan man göra saker istället för att svettas.

Idag tog vi en tur till närmsta tyska stad, nämligen Kehl. När vi gått på bussen informerade busschauffören om att alla affärer i Kehl var stängda idag av något religiöst skäl. Vi som hade tänkt shoppa. Istället åt vi diverse mat i Kehl. Eftersom vi var ganska hungriga så startade vi med lunch. Det vegetariska alternativet var vårrullar, så vi beställde det. Dock blir man ju inte så mätt på enbart vårrullar, så vi beställde även in pommes frites. Frityr med frityr, liksom. Pommes fritesen var goda, eller ja, de smakade som pommes gör mest, medan vårrullarna däremot smakade underligt mycket grönsakssoppa. När Bruno gjorde oss sällskap efter jobbet bytte vi uteservering och åt glass istället. I Tyskland, visar det sig, får man ungefär tre deciliter vispad grädde på sin glass. Lite väl mycket för två glasskulor, tyckte jag, medan mina franska vänner mest förundrades och förfärades över det faktum att tyskarna inte har socker i grädden. Osötad grädde - vart är världen påväg?!

Annars måste jag tillstå att de extremt sockrade frukostarna här gör att man faktiskt inte är sugen på något sött resten av dagen. Fast det kanske i och för sig kvittar om man äter sin Nutella på morgonen eller på kvällen...

bonne soirée!
Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...