-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 2 maj 2011

Provbak


Just nu håller jag på att provbaka ett riktigt grovt, härligt bröd med frukt och nötter. Det tar två dagar, för degen ska stå och gosa, och jag har förhoppningar om ett fantastiskt resultat! Jag tänker tunna skivor bröd med någon stark ost och kanske en god marmelad. Det hela blir extra gott med frukt och nötter i; frukt som gör brödet lite saftigare och så nötter för ännu mer smak. Har man inte två dagar på sig att baka kan man alltid göra snabbvarianten på filmjölk och bikarbonat. Då blir det inte veganskt (har faktiskt inte provat med soygurt eller soja/havremjölk), men går på någon timma. Ingredienserna går att variera, ta vad som finns i skåpet!

Gör såhär för en limpa:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll 4 dl yoghurt/fil och 1/2 dl honung i en bunke. Blanda i 2 dl havregryn/rågflingor, 5 dl mjöl av de sorter du föredrar (halva mängden bör dock vara vetemjöl), 1 dl linfrön/solrosfrön, 1 dl torkad frukt, 1 dl grovt hackade nötter, 2 tsk bikarbonat och 1 tsk salt. Blanda allt väl och häll upp i smord brödform. Grädda i 60 minuter och låt svalna innan du skär upp.
Sedan är det bara att bjuda vännerna på te och smörgås!
/Amanda

5 kommentarer:

 1. GULLUNGAAAAAR! fantastiskt! gör tabboule och fota, tabboule e riktigt vackert <3

  SvaraRadera
 2. Tabbouleh är fantastiskt, så det är klart vi har fotat det! Kolla in: http://okottslig.blogspot.com/2011/04/tabbouleh.html så hoppas vi att du blir nöjd! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har provat med både havredryck, soygurt, glögg å lingon (för sig, för det mesta) å det funkar super! Behöver lite mer av det torra bara.

  SvaraRadera
 4. Dessutom en fantastisk blogg. Svämmar över av stolthet.

  SvaraRadera
 5. Vad bra! Bra att vi har någon som experimenterar lite mer hänsynslöst i vår absoluta närhet! Puss!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...