-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

torsdag 28 april 2011

Mmmmm! Linser!



Gröna linser är ett gravt underskattat livsmedel! De är nyttiga, billiga baljväxter som kokas på ett kick. De går att grodda, och förutom att groddarna är goda att äta som de är så blir ett bröd med groddade linser i ljuvligt saftigt och smakrikt. Min bästa linssoppa är till exempel den utan någonting i, förutom linser. Lite kryddor och en vitlöksklyfta, sen är jag nöjd. Eller så gör man sallad på härligheten, och slår över en vinaigrette med mycket dijonsenap när linserna ännu är ljumma. Blanda med lök, russin, morötter och kanske lite fetaost. Det som finns, helt enkelt. När skafferiet är tomt är linserna din bästa vän!
/Amanda

2 kommentarer:

  1. Linser är himla gott, i Iran (där jag kommer ifrån) blandar vi det med ris och ångkokar det för att få lite protein med riset ;)
    Oslagbart gott ;)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det ska jag verkligen pröva! Några kryddtips till det? Eller skall det ätas au naturel :)?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...