-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

onsdag 20 april 2011

Glad påsk, lemoncurd!


I vår familj är det tradition att göra lemoncurd till påsk. Gult och gott! Alltid dubbel sats, så vi har både till tårtfyllning och till lyxig frukost i påskhelgen. Eftersom vi tycker att alla ska ha en glad och god påsk kommer receptet här:

LEMONCURD
Smält 100 gram smör ihop med 1 dl socker samt skal och saft från 1 1/2 citron, som bör vara ekologisk eftersom skalet skall användas - vi vill ju inte ha något besprutningsavkok! Låt det hela koka upp, för att sedan svalna något. Vispa 2 ägg och ytterligare 1 dl socker och tillsätt i smörblandningen. Låt sjuda, absolut inte koka, under flitig omrörning tills det tjocknar. Sila av citronskalen och häll upp på burkar. Lemoncurden stelnar något när den blivit helt kall i kylskåpet.
Avnjut på rostat bröd, eller blanda med vispad grädde för att ha som fyllning i förslagsvis en chokladtårta.

/Amanda

1 kommentar:

  1. Åh! En påsk fick jag en burk lemoncurd av Amanda. Det va gott.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...